„ИНВЕСТ СРПСКА 2022“

Инвестициона развојна банка РС

Инвестирајте у Српску

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске у сарадњи са Владом РС организује Другу инвестициону конференцију „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“ која ће се одржати у Приједору 5. до 7. септембра

Са прошлогодишње конференције одржане у Бањој Луци

Након Прве инвестиционе конференције која је одржана прошле године у Бањој Луци Инвестиционо-развојна банка Републике Српске организује Другу инвестициону конференцију „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“ од 5. до 7. септембра у Приједору.

– Овогодишња тема конференције је „Инвестирајте у Српску“. Конференција се бави актуелним глобалним дешавањима, њиховим утицајем на домаћа друштвено-економска кретања и инвестициону атрактивност Републике Српске у међународним оквирима. Од овог догађаја очекује се да понуди нове модалитете за инвестициону промоцију и допринесе даљем позиционирању Републике Српске на листи пожељних дестинација за улагања. Глобални развојни догађаји увијек су изнова прилика за промишљања о новим развојним шансама и за проактивни приступ изазовима. Такође, размотрићемо како је могуће да се криза претвори у прилику, ојача отпорност привредних структура и на који начин може да допринесе развоју економије у цјелини. Намјера је да ти процеси буду преусмјерени у реализацију нових инвестиција, трансфер знања, искустава и актуелних технолошких достигнућа, као и да се отворе нова тржишта за домаће производе – истиче вд директор ИРБ РС др Дражен Врховац.

Дражен Врховац

Друга инвестициона конференција ИРБРС намијењена је креаторима развојних политика и носиоцима одлучивања у Републици Српској и БиХ, пословној заједници, домаћој и међународној инвестиционој јавности.

– Очекивања су да ће закључци Конференције значајно проширити хоризонте када је у питању инвестициона промоција потенцијала и могућности улагања у Републику Српску. Своје мјесто закључци ће засигурно пронаћи и у развојним политикама и стратешким документима Републике Српске, док ће се њихов практични значај огледати кроз интензивирање активности на инвестиционој промоцији и привлачењу инвеститора у домаћем пословном амбијенту.

Захваљујући организацији Друге инвестиционе конференције овај догађај прераста у редовно годишње окупљање кључних актера друштвено-економског живота у земљи и региону, са намјером да тако остане и у наредном периоду – истиче Врховац.

Према његовим ријечима учешће на панелима већ су потврдиле бројне високе званице из Републике Српске и свијета. Организатор конференције је Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, у сарадњи са Владом Републике Српске.

Б. М.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s