Отворен базен у Шњеготини

Шњеготина нема излаз на море, али има базене који су одлична замјена за море

Имену „Родни крај“ кумовали су Ковиљка (1935-2022) и Милован (1932-2016) Вучић својом љубављу према Шњеготинама и људима из Шњеготине, поклањајући и дијелећи са њима оно што су мукотрпно стекли.

Њихова кућа у Бањалуци имала је отворена врата за многе из Шњеготинā који су имали потребу да се лијече, школују, раде или просто предахну. Ковиљка је била иза тих врата, као на радном мјесту, спремна да угости и подијели оно што је имала за породицу са гостима из родног краја.

Милован је упорно, годинама, радећи својим рукама, користећи дар да покрене друге и уз помоћ личних познанства, заједно са народом Шњеготине, много тога оставио иза себе у свом родном крају. Оснивач је и први предсједник Завичајног друштва „Шњеготина“ које је припремило и монографију „ШЊЕГОТИНА: прошлост, људи, живот, обичаји“ (Момчило Спасојевић, 2004) и добитник највећег признања у Општини Челинац – Златна плакета Општине (2004) за допринос развоју завичаја.

Сад када су Ковиљка и Милован заједно за вјечност на Бреговима у Шњеготини, њихова породица осјећа обавезу и жељу да се настави њихов пут. Тако је настао „Родни крај“.

Награде за најбоље раднике

У циљу промоције рада, „Родни крај“ (Шњеготина Велика, Челинац)  ће у мјесецу августу поклонити 4 седмичне карте за базен које важе за двије особе. Карте су намијењене радницима фирми из Челиначке општине које имају минимално 20 запослених. Довољно је да послодавац пошаље пријаву са именима и презименима двају одабраних радника на мејл: goran@rodnikraj.com.

Карте су резервисане за сљедеће термине:

прва седмица (3.8-9.8 ),

друга (10.8-16.8 ),

трећа (17.8-23.8 ) и

четврта (24.8-30.8 ),

а првенство у бирању термина имају оне фирме које се прве јаве.

Фирма „Делфин Трготранс“ из Велике Шњеготине, која је најзаслужнија што су многи остали у свом родном крају, може предложити 4 радника, тј. по једног за сваку од наведених седмица.

Награђени најбољи ђаци

Подсјећамо, „Родни крај“ истом наградом већ је наградио:

– Ученика генерације ОШ „Новак Пивашевић“ за протеклу школску годину, Дејана Вујичића, бесплатном сезонском картом за базен за њега и његову ужу породицу.

– Вуковца ОШ „Новак Пивашевић“, ученицу Анђелу Рулић, бесплатном сезонском картом, а њену ужу породицу бесплатном мјесечном картом.

– Најбољег професора ОШ „Новак Пивашевић“ по избору ученика генерације, Дану Поповића, бесплатном мјесечном картом за двоје.

Б. М.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s