Седми „Јесеј“ Далибору Миросаву, студенту из Козарске Дубице

Добитник седме по реду Књижевне награде «Славко Јунгић Јесеј» је Далибор Миросав (1992) из Козарске Дубице, апсолвент Филолошког факултета, смјер српски језик и књижевност у Бањој Луци за причу «Сјећање једног дјечака».

Жири који су чинили професори књижевности и српског језика Мимчило Спасојевић, Загорка Тривић и Борис Максимовић одлучио је да се откупе пјесме Павла Зељића (2000) гимназијалца из Лознице, Николе Топића (1995), студента из Челинца и прича Драгана Остића (1991), студента из Бањалуке.

У конкуренцији радова о вину жири је посебно похвалио пјесме Миладина Берића, Мирка Вуковића, Михајла Орловића, Војислава Ескића, Гојка Мандића, Ратка Поповића, Јована Бундала, Владислава Влаховића и Душана Мијаиловића Адског.

Награде ће се додијелити на традиционалној књижевној манифестацији посвећеној поезији, музици и вину која ће се одржати на Трифундан (14. фебруара) од 18 часова у коноби «Винарије Јунгић» у Марковцу код Челинца.

На седми по реду конкурс за Књижевну награду «Славко Јунгић Јесеј» коју заједнички организују «Винарија Јунгић», Народна библиотека «Иво Андрић» и СПКД «Просвјета» Челинац стигло је укупно 39 радова од аутора из Београда, Јагодине, Пљевља, Крушевца, Сомбора, Нове Вароши, Лознице, Ниша, Ловћенца, Козарске Дубице, Прњавора, Бањалуке и Челинца.

За конкуренцију до тридесет година старости конкурисало је петнаест аутора, а радове о вину, конкуренција у којој године нису ограничене, послала су 24 аутора.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s