Најуспјешнији челиначки спортиста рукометашица Ана Пејаковић

У Спортској дворани у Челинцу, у петак, 1. фебруара, обављено је 23. проглашење најуспјешнијих спортиста Челинца. Овом догађају поред бројних љубитеља спорта и спортиста присуствовала је и министар спорта, омладине и породице у Влади РС Соња Давидовић која је организаторима овог догађаја, Центру за спорт и културу, и изабраним спортистима честитала и пожељела добро здравље и још боље резултате.

najuspjesnija sportistkinja Ana Pejakovic i nacelnik Momcilo Zeljkovic
Ана Пејаковић и начелник Момчило Зељковић

Отварајући ову манифестацију начелник општине Момчило Зељковић истакао је да локална власт улагањем у спортске терене и спортске догађаје, и подршку спортским клубовима и спортистима заправо улаже у здрав живот младе генерације и тиме ствара предуслове за бољи и здравији живот у овој локалној заједници. Он је подсјетио да је недавно санирана Спортска дворана и најавио скоро побољшање услова на фудбалском стадиону.

ministar Sonja Davidovic i predsjednik FK Snjegotina Dalibor Vujicic
Министар Соња Давидовић и предсједник ФК Шњеготина Далибор Вујичић

Најуспјешнијим спортистом Челинца за 2018. годину проглашена је  рукометашица Ана Пејаковић, рођена 2000. године, члан ЖРК „Дубица“ из Козарске Дубице, која је прве рукометне кораке направила у Челинцу, а недавно је позвана у репрезентацију БиХ.

dobitnici posebnih priznnanja i direktor centra Zoran Kuzmanovic
Добитници посебних признања и директор Центра Зоран Кузмановић

Најуспјешнијим спортским колективом проглашен је Фудбалски клуб „Шњеготина“, најбољи спортски радник је Мирислав Спасојевић, предсједник Скупштине ФК „Челинац“, а најбољи ветеран Љубан Вујичић, члан Клуба малог фудбала „Челинац“.

Miladin Dragojevic i predsjednik SO Celinac Dejan Kurtinovic
Предсједник СО Дејан Куртиновић и Миладин Драгојевић

За најперспективније спортисте проглашени су Милица Јанковић (2004) млада кошаркашица из Старе Дубраве, и Игор Томић (2004), члан Рукометног клуба „Челинац“. За најуспјешнијег младог спортисту проглашен је Дамјан Предић (2003) из Спортског риболовног друштва Челинац који је прошле године освојио шампионску титулу Републике Српске у лову рибе удицом на пловак.

najuspjesniji sportski radnik Mirislav Spasojevic i zamjenik nacelnika opstine Milijana Topic
Замјеница начелника Милијана Топић и најуспјешнији спортски радник Мирослав Спасојевић

Признање за спортски подвиг године добио је Миладин Драгојевић који је поред више трка истрчао и полумаратон у Бањалуци дуг 10 км. Занимљиво је да је Миладин слијепо лице и да се припрема и за маратон.

predsjednik zirija Pero Topic i mladi sportisti
Предсједник жирија Перо Топић и млади спортисти

Признање за организацију спортског догађаја године добио је ФК „Челинац“ који је јесенас обиљежио пола вијека организованог играња фудбала у Челинцу. Посебна признања за афирмацију спорта у Челинцу добили су тренери Рукометног клуба „Челинац“ Небојша Старчевић и Санел Радмановић, и Основна школа „Милош Дујић“.

proslogodisnji najuspjesniji sportista Nikola Zeljic i Damjan Predic
Прошлогодишњи најуспјешнији спортиста Никола Зељић и Дамјан Предић

Више у штампаном издању наредног броја Челиначких новина.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s