Историјски успјеси који заслужују пажњу

 

Фудбалски клуб „Челинац“ формиран је 1968. године (тадашњи назив ФК „Партизан“) и у својој историји није ниједну такмичарску сезону имао тако блиставу као у овом првенству. Наиме, нанизати 12 узастопних побједа у првенству и завршити јесењи дио првенства убједљиво на првом мјесту, без пораза и без неријешене утакмице, такав узастопни низ само у овом првенству чини “Црвена звезда”.

– Млади, али веома искусни и фудбалски зрели играчи сениорске екипе су једна компактна, сјајна генерација у којој све беспрекорно функционише како на тренинзима тако на утакмици, а и у трећем полувремену. Да се воли свој клуб, клуб који је у посљедње вријеме значајно напредовао како у организационом, финансијском и као покретач акција на стварању бољих услова рада, показују не само управа и фудбалери него и наши вјерни навијачи. На свим нашим утакмицама присуство најбољих навијача који дају свој допринос да ФК “Челинац” уистину оствари циљ, а то је – „ЧЕЛЗИ ШАМПИОН“ – прича шеф управе Владо Пејаковић.

Додаје да се не може заборавити ни подршка спонзора – пријатеља клуба који цијене рад челиначких фудбалера.

– Истина, данас је тешко обезбиједити све потребно, али ми се не предајемо идемо корак по корак ка изградњи и чврстих трибина за које су нам пријатељи већ дјелимично обезбиједили материјал, а и за даље радове имамо обећања. Цијенимо да смо већ начинили велики корак са изградњом монтажних трибина (око 100 мјеста), те да ће ускоро почети и градња трибина од чврстог материјала за 400-500 мјеста. Наш клуб то заслужује, наша публика такође заслужује и пласманом у виши степен такмичења ће и интерес већег броја навијача бити. У то смо увјерени – истиче Пејаковић.

Сада смо организационо стабилан клуб коме многи клубови честитају, а и завиде. Љубитељи фудбала у нашем граду нам честитају, публика нас редовно прати и подржава.

Он је задовољан праћењем рада клуба у средствима информисања како кроз “Челиначке новине” тако и на одређеним порталима о чему свједоче наслови текстова: „ЧЕЛИНАЦ ПОПИО ВРБАС“ (ФК Врбас 3:0), „ЧЕЛИНАЦ ПОПИО НЕКТАР“ (ФК Слога нектар 4:1), „НА ТУКОВИМА БИТКА ЗА ШАМПИОНА“, „ЧЕЛИНЦУ ДЕРБИ (ФК Крајина 2:0), ЧЕЛЗИ СПРЕМА ДЕСАНТ НА ДРВАР“ (ФК Борац 4:0), „ЧЕЛИНАЦ КАО ФУРИЈА ПРЕКО ШИПОВА (7:0), итд.

ФК “Челинац” исписује нове странице своје историје којој све више посвећује пажњу. У 45. година постојања и рада клуба 2012. године први пут обиљежен је јубилеј међународним турниром, а поводом Дана општине Челинац, у 2014/2015. године изграђене су и прве трибине, и то тек на четвртом свом стадиону. Јесењи дио првенства одиграли смо без пораза на домаћем терену, уз 12 узастопних побједа и убједљив смо јесењи шампион са 36 бодова. Све то било је додатни подстицај за градњу чврстих трибина.

– Сада смо организационо стабилан клуб коме многи клубови честитају, а и завиде. Љубитељи фудбала у нашем граду нам честитају, публика нас редовно прати и подржава. Нико нема тако вјерне навијаче као наш „Челзи“. Ми идемо даље, проширујемо сарадњу, желимо резултатима оправдати улагање и подршку. Знамо да је у ова времена то све тешко испратити. Колектив смо који зна шта хоће, шта жели и шта може. Јединствени смо, како ми у управи, тако и фудбалери, а и стручни кадар је на висини задатка код свих селекција. Имамо и ми свога грофа Зорана Кузмановића, који не зна, а и не воли изгубити утакмицу. Млађе селекције воде вриједни млади стручњаци (професор Предић и Боро Врховац са „Б“ лиценцом). Економ Рајко Личина је посебна позитивна прича нашег клуба. Имају многи клубови шта да препишу од Рајка, од чувања и одржавања опреме, преко одржавања и обиљежавања терена, па до чистоће и уредности клупских просторија и свега другог – говори Пејаковић.

Према његовим ријечима све наведено свима у клубу даје стимуланс за даљи рад уз задовољство што су дио оваквог фудбалског колектива у којем влада хармонија разумијевање и расположење.

– Наши искрени пријатељи знају како да у правом свјетлу наш клуб представе у средствима информисања. Захваљујући томе с нашим резултатима и стањем у клубу упознати су наши Челинчани широм свијета. Често нас посјећују и подржавају како материјално тако и морално. Свима се од срца захваљујемо. Надамо се да ова најуспјешнија јесен води ка пласману у Регионалну фудбалску лигу – закључује Владо Пејаковић.

Управни одбор ФК „Челинац“ чине Владо Пејаковић, предсједник, Жељко Жељко, потпредсједник, Дамир Пуповац, Мирислав Спасојевић, Недељко Амиџић, Милан Тепић, а играчки погон у овој сезони су углавном чинили Дарко Милановић, Ђорђе Иванковић, Харис Авдић, Јовица Матерић, Милош Рађеновић, Радан Радић, Младен Поповић, Александар Матерић, Дејан Кнежевић, Бобан Спасојевић, Милош Илић и Стефан Кутић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s