Савића мед оправдао назив Челинца

На 5. Међународном органолептичком оцјењивању квалитета меда одржаном у Брчком у организацији Удружења пчелара дистрикта 11. и 12. новембра челиначки пчелар Дарко Савић (34) са својим производима освојио је златну медаљу квалитета за медљикин мед.

Жири састављен од 12 еминентних пчелара из региона оцјењивао је боју, окус, чистоћу и влажност меда.

Иако спада међу млађу генерацију челиначких пчелара, Дарко је својим радом успио да се наметне као један од најперспективнијих.

– Пчеларством се бавим осам година. Овај посао није лак ни једноставан, али радим га с љубављу и јако сам посвећен. Учим се од искуснијих колега, посјећујем сајмове и предавања, користим литературу – прича Дарко.

Живи у Челинцу, а у родној Шњеготини Великој, на дједовини, држи лијепо уређен и пажљиво његован пчелињак у којем је тренутно 25 друштава. Ово није прво признање које је добио за своје слатке и здраве производе. Његову већ позамашну збирку трофеја красе и ласкаве награде за квалитет меда са прошлогодишњег и овогодишњег Међународног сајма пчеларства у Тузли.

Резултата у било којој пољопривредној области нема ако се послу не посвети цијела породица. Дарко каже да му у пчелињаку помаже и мајка Ђурђија и брат с породицом, а нарочито кад стигне од обавеза супруга Рајна. Вјерује да ће за коју годину имати помоћ и од сина Викторa и кћерке Емилије који су већ навикли на дружења са племенитим и веома корисним бићима по којима је Челинац и добио име.

Б. М.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s