Мовембар у борби против рака простате

Мовембер је појам који је, као и многи други, у наш језик не тако давно упао из енглеског, (кованица од новембар и мушкарац). Старијим генерацијама је непознат, а млађе га препознају као покрет у којем мушкарци не брију своје бркове (и браду) пуних 30 дана, а онда уговоре колективно сређивање свога лица. Тај догађај искористи се за скретање пажње на здравље, али и хуманитарне активности, а све се зачини и лијепом забавом. Прије свега циљ покрета је освијестити мушкарце на опасност од рака простате и тестиса јер све чешће и млађи оболијевају од ове опаке и притајене болести која је изљечива ако се на вријеме открије.  

– Иза нас је мјесец новембар и крај Мовембера – мјесеца кад смо промовисали превентивну борбу мушкараца против рака тестиса и рака простате. Тим поводом приредили смо журку са низом занимљивих садржаја. Направили смо једну лијепу и позитивну причу у којој су звијезде били четрдесетак брадоња и бркајлија – прича Мирослав Поповић власник Паба «Чичина брада» и један од познатијих челиначких брадоња.

Главни јунак ове приче је млади челиначки брицо (Barbershop Brico) Милан Јовић који је заправо и сређивао бркове и браде. Наравно, бесплатно.

– Ово је први пут да сам радио један овакав догађај, иако сличну акцију планирам већ неколико година. Одушевљен сам резултатима које смо постигли и надам се да ће ефекат бити дуготрајан и многима користан и да ћемо наставити са овим и сличним догађајима – рекао је Милан.

Све је својим објективом забиљежио фотограф Саша Џомбић, штампарија «Омега принт» даровала је сав потребан промотивни материјал, а челиначки музичари Чупо, Бурса и Ањa подарили су лијепу свирку.

Догађај је имао и хуманитарни карактер, па је од учесника и посјетилаца прикупљено 936 КМ које су протојереј Радивој Вујанић, парох челиначки, и Милан Јовић даровали социјално угроженој породици Бранислава Остића као свој допринос да ускоро усели у своју кућу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s