Претплатите се на „Челиначке новине“

„Челиначке новине“ пуну 21 годину дијеле све добро и зло са својим читаоцима и Челинчанима у завичају и расијању. Ово је један од ријетких медија који је остао вјеран старој доброј новинарској пракси. Одолијева изазовима усиљеног сензационализма и црних хроника који подижу тираж, али негативно утичу на ментални склоп читаоца. Умјесто тога „Челиначке“ својим читаоцима нуде објективне, корисне и политички непристрасне информације, добре репортаже и разноврсне прилоге о културном стваралаштву и културно-историјском насљеђу.

Захваљујући таквом приступу у протеклом периоду створена је огромна база архивске грађе о Челинцу и Челинчанима на основу које је до сада објављено петнаестак књига, а сваке године тај број се увећава што потврђује друштвени значај за локалну заједницу у којој овај медиј дјелује.

Иако су настале и опстају на бази ентузијазма неколицине појединаца, „Челиначке новине“ резултатима свога рада израсле су у неформалну, али веома корисну институцију културе.

Годишња претплата (12 бројева) и за 2021. годину остаје 20 КМ, на штампано или пдф издање на које претплатници могу да се опредијеле. Они читаоци који желе да на своју кућну адресу добијају штампано издање треба да плате и поштарину. Цијена претплате не покрива трошкове штампе, али је ово једини начин да „Челиначке новине“ буду доступне и социјално угроженим породицама. Разлика у цијени суфинансира се из средстава подршке коју „Челиначке“ добијају од пословне и локалне заједнице.

Сваке године у децембарском броју „Челиначких новина“ објављују се имена претплатника.

Претплата се може извршити лично у редакцији «Челиначких новина» (Народна библиотека «Иво Андрић») или на жиро-рачун број: 5520360002761150.

Информације: 065/958-202

или на мејл: celinacke@gmail.com

Као симболички поклон, дајемо овдје 246. број „Челиначких новина“ који је својеврсна енциклопедија о Челинцу јер садржи бројне занимљивости из прошлости и садашњости овога краја и актуелне корисне податке о општинској управи, пословној заједници и породицама. Можете га скинути и прочитати овдје.

Насловна фотографија: Дејан Алексић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s