У Челинцу отворен „Могу фест“

Вечерас у 18:00 сати у просторијама Омладинског центра Челинац отворен је Први фестивал младих „Могу фест“ У оквиру овог фестивала, који ће трајати два мјесеца, одржаће се бројне креативне радионице за младе људе и тим поновом смо разговарали са Слађаном Јунгић, координатором Омладинског центра и предсједницом УГ „Могу!“

„Од августа ове године сам од претходне генерације преузела руковођење Омладинским центром и заједно са новом генерацијом полазника одлучили смо се да направимо један овакав догађај који би скренуо додатно свјетло на младе људе, а вечерас смо ту да отворимо овај фестивал за који могу само да кажем да се надам да ће се претворити у традицију. Иначе, отварање овог фестивала поклапа се са десетогодишњицом рада Омладинског центра и могу само да кажем да сам јако узбуђена због тога“, навела је Слађана, која у Омладинског центру поред послова координисања активности предаје и њемачки језик.

Она каже да су се у једном тренутку, због свега што се дешавало, активности Омладинског мало смањиле, али да сада поново крећу и да се осјећа нека нова енергија.

„Осјећам се пресрећно што се ово сада дешава. Тренутно у Омладинском, поред стандардних активности, прије свега страних језика, гдје имамо њемачки и енглески, па борилачких вјештина,  гдје имамо  карате и џију-џицу, имамо и корективну гимнастику, драмску секцију, плес и фитнес“, рекла је Слађана за „Челиначке“ и додала да тренутно активности Омладинског центра похађа неких осамдесет полазника. „Било их је и више, али због пандемије се тај број смањио“, навела је она на крају.

Слађана Јунгић и Љиљана Радић

Овај фестивал тешко би се одржао да га финансијску нису помогли ИН Фондација и Међународна организација за миграције. На отварању је била и Љиљана Радић, представница ове организације која се бави првенствено социјалном инклузијом дјеце и младих па смо ову прилику искористили да чујемо и њене утиске о раду Омладинског центра.

„У оквиру пројекта ‘Млади као снага промјене у својим заједницама’ радимо на успостављању и оживљавању омладинских центара у Прњавору и Челинцу. Тим поводом смо се овдје и окупили, а млади су за нас вечерас припремили омладински фестивал са активностима које ће трајати два мјесеца. Користим ову прилику и да позовем све заинтересоване грађане Челинца да испрате ове активности, а младе бих посебно позвала и да се укључе у рад Омладинског центра. Овај пројекат се финансира уз подршку BHRI програма Међународне организације за миграције који се финансира из средстава USAID-а. На крају бих додала само да сам срећна и поносна на ове младе људе и на све оно што су они вечерас припремили за нас. Овај фестивал је круна свих наших активности које бих ја описала као сет тренинга и радионица које смо прошли, а били смо и у једној студијској посјети, гдје су млади могли видјети како друге организације раде и научити нешто из њихових добрих примјера“, рекла је она.

Више о самом фестивалу може се наћи на Фејсбук профилу Омладинског центра Челинац.

Б. Максимовић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s