Конкурс за награду „Славко Јунгић Јесеј“

Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Челинац, Народна библиотека “Иво Андрић” и “Винарија Јунгић” расписују традиционални, 9. по реду,

КОНКУРС

за додјелу Књижевне награде “Славко Јунгић Јесеј”

Право учешћа на конкурсу који је отворен до 15. јануара 2021. године имају аутори млађи од 30 година који стварају на српском језику, без обзира на држављанство и мјесто становања. Један аутор може послати највише један необјављени прозни рад (причу, есеј, путопис…) дужине до 150 редова или пет пјесама. Радови се потписују шифром, а рјешење шифре, краћу биографију и контакт податке (поштанска и електронска адреса, број телефона) аутори треба да доставе у посебном коверту, који се заједно са ковертом у коме се налази рад шаље као једна пошиљка.
Радове слати у три одштампана примјерка и на CD на адресу:

СПКД “Просвјета”
Општински одбор Челинац
Ул. војводе Мишића 19 (Библиотека)
78240 Челинац

Најбољи рад биће награђен уникатном дипломом и хонораром од 300 КМ, а још три рада ће се откупити и биће награђени дипломом и хонораром од по 50 КМ. Награђени радови биће објављени у “Челиначким новинама”. Утемељивачи задржавају право да на приједлог жирија не додијеле прву награду уколико буду незадовољни квалитетом пристиглих радова или повећају број откупљених радова.

Награде ће се додијелити на књижевном сусрету на Трифундан (14. фебруара) у Коноби “Винарије Јунгић” (Марковац, Челинац), а присуство награђених аутора је обавезно у смислу преузимања награда.
 

Детаљне информације могу се добити путем имејл адресе:
ce­li­nac­ke@gma­il.com

или

bi­bli­ote­ka­ce­li­nac@blic.net­

Утемељивачи Књижевне награде „Славко Јунгић Јесеј“

Расписују и


КОНКУРС

За пјесму или кратку причу о вину и виноградарству.

У овој категорији нема ограничења ни за старост аутора ни за број награда. Наиме, вином и плакетом наградиће се сваки добар рад, а право учешћа имају сви аутори који на горе достављену адресу и до 15. јануара 2021. године доставе своје радове.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s