Додијељена награда „Славко Јунгић Јесеј“

У коноби „Винарије Јунгић“ на Трифундан (14. фебруара) по четврти пут одржана је вече музике, поезије и вина на којој су проглашени најбољи радови пристигли на конкурс за Књижевну награду „Славко Јунгић Јесеј“. Ову књижевну награду за 2016. годину добила је Бојана Остојић из Челинца, а откупне награде Александар Матерић из Челинца, Јелена Кичић из Јошавке, те Никола Зеленковић и Селена Берић из Бањалуке.

Рада Јунгић евоцирала је успомене на челиначког пјесника и боема Славка Јунгића Јесеја, а Бранка Ђурић на једну од најчувенијих Челинчанки Милку Вукмановић, поводом њене педесетогодишњице смрти и стогодишњице смрти њеног супруга чувеног нашег књижевника Петра Кочића, док је проф. др Биљана Панић Бабић говорила о боји вина у народним епским пјесмама.

Своје пјесме о вину говорили су пјесници Ранко Павловић, Горан Шаула, Милорад Булатовић, Миладин Берић, Мирко Вуковић и Цвјетин Вуковић. Да ово буде вече за памћење допринијели су у свом стилу покровитељ „Винарија Јунгић“, организатори Народна библиотека „Иво Андрић“ и СПКД „Просвјета“ Челинац, Јошавачки тамбураши и публика. Награде је уручио проф. др Жељко Јунгић, а „Челиначке новине“ ће у сљедећем броју објавити награђене радове као и фото-репортажу о овом догађају.

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s