Тим из Челинца међу награђенима за најбољу технолошку иновацију РС

У финалу такмичења за најбољу технолошку иновацију Републике Српске за 2018, које се одржало 14. децембра у Источном Сарајеву, тим Фирм Kонтрол, који су представљали Челинчани Божидар Гверић, Марко Стјепановић и Борис Максимовић, освојио је бронзану плакету заједно са тимом Природно БИХ.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију организује Министарство науке и технологије РС у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и због више елиминационих фаза траје око осам мјесеци. Такмичари су обавезни да током сваке од фаза демонстрирају своју иновацију или њен прототип, да детаљно образложе свој бизнис-модел, а њихове одговоре прегледа тим стручних рецензената који долазе обично из Привредне коморе Србије или из Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Такмичење се ове године одржало 12. пут, а финалисте су у Источном Сарајеву оцјењивали чланови стручног жирија.

Фирм Kонтрол је софтвер за праћење производње који се за разлику од сличних алата у потпуности налази на интернету и тако омогућава привредницима да увијек и са било које локације прате активности у својој производњи, од понуда и набавки, преко радних налога, па до стања у магацину и излазних фактура. О овом пројекту већ смо писали у прошлим бројевима „Челиначких новина“, а у прошлом броју смо пренијели интервју који су за портал Фронтал.ба дали двојица од оснивача ове фирме Борис и Божидар Гверић.

„Изузетно смо задовољни  исходом овог такмичења. Kонкуренција је заиста била јака и чланови жирија су више пута напоменули да су сви заслужено ушли у финале и да у тој задњој фази само финесе одлучују. Од свих екипа у финалу само смо ми и екипа из Теслића имали реализоване иновације односно регистроване фирме. Новчани дио награде искористићемо дјелимично за додатну промоцију нашег софтвера, а дио ћемо искористити за покривање тренутних трошкова. Искористио бих ову прилику да се још једном захвалим свим привредницима из Челинца који користе наш софтвер јер су много прије ове награде схватили његову вриједност и потенцијал“, рекао је за „Челиначке новине“ Божидар Гверић. Он је још додао да сви који желе нешто више да сазнају о овом софтверу могу да се информишу на страници http://www.firmkontrol.com или да пошаљу упит на info@firmkontrol.com.

Б.М.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s